Известие

Collapse
No announcement yet.

Замръзнал капак - 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Замръзнал капак - 156

Здравейте колеги,

Определено не съм 1-вия с този проблем, но въпроса ми е още малко по-конкретен. Значи 1 седмица я държах под големия сняг и реших да я чистя, разбира се акумулатора ми беше паднал за тази 1 седмица, няма да оточнявам дали е заради акумулатора или отечка, но я паркирах се бях върнал от 200 км извън градско. Така де това не е релевантно към въпроса ми, но съответно не можах да си отворя капака. Разбира се още е доста студено в Русе, но пък се зачудих че ръчката под капака си играе много свободно, а не би трябвало нали?!

Т*шака в цялата ситуация е че общо взето нямам какво да направя, че изчакам да се стопли, и ако нещо се е разкачило по механизма не знам.

Та някой има ли мнение по малко несвързаните ми изречения?

Ами какво да ти кажа най вероятно пружината се е откачила щом казваш ,че се движи свободно ръчката
    алфа ромео 156 тс

Comment

Чакай да се стопли колега, че то си беше нечовешко в Русе цяла седмица. И аз май скъсах вървичката в багажника за резервоара, ама като се постопли ще я гледам.

Comment

Ами хора в големите студове не издевателствайте над колите. Метала става крехък и разни жила и пружини се късат. Уплътненията на вратите също могат да пострадат от насилие. Затова ако не сте взимали мерки предварително сега просто изчакайте ден два да се стопли
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Здравейте отново колеги,

Съжелявам, че съм започнал темата си така неграмотно, но беше дълъг емоционален ден за мен.

Та днес времето в Русе беше доста приятно за сезона и не само че успях да си отворя и капака, но и се оказа, че в акумулатора е имало ток и успя да запали без да му се оказва помощ.

Попринцип според мен най-доброто решение за уплътненията е просто да са сухи и винаги ако имам проблем с врата примерно, просто я натискам навътре няколко пъти и тогава я отварям, вместо да дърпам само. С вратите нямах особен проблем, но явно самият механизъм на предния капак беше замръзнал и не пускаше независимо колко го натисках капака. На нищо не давам много зор в тези минусови температури.

Comment

Working...
          X